Hrvatska nogometna reprezentacija 27. svibnja će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Los Angelesu na legendarnom stadionu Memorial Coliseum, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Hrvatskoj će to biti povijesna, prva utakmica na sjevernoameričkom kontinentu, nakon što je nastupala u Europi, Aziji, Africi, Australiji i Južnoj Americi.

Hrvatska je protiv Meksika, koji je trenutačno jedno mjesto slabije plasirana od “vatrenih” na FIFA-inoj ljestvici, Hrvatska je 16., a Meksiko 17., igrala četiri puta. Nakon dvije pobjede Hrvatske u prijateljskim susretima tijekom devedesetih, Meksiko je upisao dvije pobjede na svjetskim prvenstvima – 2002. u Japanu (1-0) i 2014. u Brazilu (3-1).

Meksiko je već u niz navrata igrao u Los Angelesu, a na posljednjoj utakmici u ožujku 2015. godine protiv Ekvadora na tribinama Memorial Coliseuma okupilo se 88.000 gledatelja.

Hrvatsku i Meksiko nakon tog prijateljskog susreta očekuju novi izazovi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. Hrvatska 11. lipnja igraju protiv Islanda, a Meksikance čekaju ogledi protiv Hondurasa i SAD-a.

Komentiraj