Hrvatska radiotelevizija (HRT) tradicionalnim humanitarnim tjednom i brojnim prigodnim sadržajima u radijskim, televizijskim, internetskim i multimedijskim programima uskoro obilježava svoj rođendan, piše hrt.hr.

Obilježavanje 91. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija (HR) i 61. obljetnice postojanja Hrvatske televizije (HTV) počinje humanitarnim tjednom ‘Uz nas niste sami’ koji u ovoj godini prati humanitarnu akciju Udruge Phoenix pod naslovom ‘Vjeruj u ljubav’.

Cilj humanitarne akcije je opremanje laboratorija Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Završnica humanitarnoga tjedna odvija se u HRT-ovu televizijskome studiju u nedjelju, 14. svibnja, s početkom u 20 sati, kad će se održati veliki humanitarni koncert ‘Vjeruj u ljubav’ na kojemu će nastupiti poznati glazbenici među kojima su Oliver Dragojević, Vanna, Marko Tolja, Urban, Frajle, Amira Medunjanin i brojni drugi.

Na Hrvatskoj radioteleviziji bit će organiziran pozivni centar u kojemu će sudjelovati brojne osobe iz hrvatskoga društvenoga i političkoga života, a sve to uz izravni prijenos na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te putem multimedijske usluge HRTi.

Voditelji u HRT-ovim studijima su Jelena Pajić, Robert Ferlin, Ivan Dorian Molnar i Uršula Tolj, a novinarka Sanja Kocijančić Petričević tijekom emisije javljat će se sa zanimljivim sugovornicima iz Klinike za dječje bolesti Zagreb. Gledatelji će moći vidjeti zanimljive reportaže te će svojim pozivima na broj 060 9008 moći sudjelovati u humanitarnoj akciji.

Na Dan Hrvatske radiotelevizije u ponedjeljak, 15. svibnja, s početkom u 11 sati glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije, Kazimir Bačić te predstavnici Zbora ratnih izvjestitelja i Udruge branitelja Hrvatske radiotelevizije položit će vijence kod spomen-obilježja zaposlenicima Hrvatske radiotelevizije poginulima u Domovinskome ratu. Istog dana u 12 sati u HRT-ovu televizijskome studiju Anton Marti bit će organizirana dodjela godišnjih nagrada zaslužnim zaposlenicima Hrvatske radiotelevizije te nagrada Joško Martinović za najbolju novinarsku reportažu.

I ove će godine Hrvatska radiotelevizija na svoj dan ugostiti svoje umirovljenike i bivše zaposlenike, a u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu bit će postavljena Izložba HRT-ovih kamermana i snimatelja.

Svoje fotografije izložit će 21 autor, a svi zainteresirani građani će moći pogledati izložbu do nedjelje 21. svibnja.

Komentiraj