Stranka Hrvatska inicijativa za dijalog (HRID) definirala je na kojim će reformama inzistirati u razgovorima s dvjema velikim koalicijama i spremna je, radi provođenja tih reformi, preuzeti odgovornu dužnost u Saboru i u resorima vezanim za te reforme, priopćeno je iz te stranke.

 Predsjedništvo stranke Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) je na sjednici u petak, 11. prosinca utvrdilo pregovaračke pozicije i definiralo reforme na kojima će HRID inzistirati u razgovorima s koalicijom Hrvatska raste i Domoljubnom koalicijom te vremenski rokovi u kojima se one moraju provesti, priopćeno je u subotu iz te stranke.
 Zahtjevi HRID-a su depolitizacija javne uprave i javnih poduzeća, reforma znanosti i obrazovanja te demokratizacije političkih stranaka, koji će se provesti mijenjanjem Zakona o političkim strankama, Zakona o prijenosu vlasti i Zakona o obrazovanju i znanosti.
 U cilju provedbe navedenih reformi, politička stranka HRID spremna je preuzeti odgovornu dužnost u Saboru i u resorima koji su vezani za reforme za koje se zalaže. Izabrani zastupnici HRID-a spremni su preuzeti obavezu i stvarnu namjeru za provođenje navedenih reformi, ali i poduprijeti sve druge reforme nužne za boljitak države, kaže se u priopćenju koje je HRID u subotu uputio medijima.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.