– Predsjednik HSS-a i kandidat za novi mandat na čelu stranke Branko Hrg odbacio je u srijedu nagađanja svoga protukandidata i potpredsjednika stranke Kreše Beljaka da Domoljubna koalicija i Most neće još dugo izdržati na vlasti, te istaknuo da se takva vladajuća suradnja neće raspasti jer se “takve stvari dosad nisu raspadale”.

 “U Hrvatskoj državi se ne pamti da su bili neki prijevremeni izbori”, rekao je Hrg na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio svoj “Program za budućnost HSS-a”. Reagirao je time na Beljakovu izjavu da Domoljubna koalicija i Most neće još dugo izdržati na vlasti, te da predviđa kako će se već na jesen održati novi parlamentarni izbori.

 “Ja vjerujem da će i ova Vlada, možda s nekim redizajnom koji se najavljuje, vjerojatno izdržati svoj mandat sve četiri godine”, odgovorio je Hrg na upit novinara kako komentira Beljakove procjene, istaknuvši da su one s Beljakovog “ugla gledišta možda čak i jedna želja i priželjkivanje”. “On je u koaliciji sa SDP-om, pa vjerojatno iz tog aspekta to gleda”, poručio je

 Na pitanje je li zadovoljan pozicijom HSS-a u vlasti i Domoljubnoj koaliciji, odgovorio je kako “nitko u Hrvatskoj danas nije prezadovoljan svojom pozicijom unutar ukupne političke scene”.

 “Znači, mi u Domoljubnoj koaliciji funkcioniramo u redu. Znači, imamo naravno razno-raznih problema kao i u svakom drugom poslu, ali kao koalicija funkcionira. Da bi trebali ubrzati procese, da smo dogovorili da ćemo ih ubrzati, da moramo pojačati tempo, to je sigurno. Ali, s obzirom da se sada provode unutarstranački izbori i u HSS-u i u HDZ-u i u svim drugim strankama, logično je da sve to ima određenog učinka i utjecaja na sve skupa drugo što se događa”, istaknuo je Hrg.

 Hrg: Vjerujem u pobjedu na unutarstranačkim izborima 19. ožujka

Izrazio je uvjerenje u pobjedu na unutarstranačkim izborima 19. ožujka, vjeruje u zajedništvo i slogu HSS-a te da će nastaviti uspon stranke.

Na HSS, kaže, gleda kao stranku koja djeluje na području čitave Hrvatske, a ne na jednom uskom području, pa su stoga uz njega na konferenciji za novinare njegovi stranački kolege i prijatelji iz cijele Hrvatske koji podupiru njegovu kandidaturu. Na konferenciji su bili, među ostalima, saborski zastupnik Davor Vlaović, zamjenik ministra poduzetništva i obrta Mario Turalija, pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Momir Karin.

Hrg je napomenuo kako nakon dosta godina HSS ima svoj klub Saboru koji dijeli s Hrvatskom demokršćanskom strankom Gorana Dodiga, najavivši kako će klub vjerojatno uskoro povećati s novim HSS-ovim zastupnicima.

Istaknuo je kako ovih dana obilazi teren, organizacije HSS-a i razgovara s delegatima koji će na untrastranačkim izborima odlučiti tko će od trojice kandidata za predsjednika – Krešo Beljak, Nenad Matić ili on-  biti predsjednik HSS-a.

Drago mi je da mogu reći: HSS je ponovno u vlasti

“Ono što mene raduje je da konačno, ponovno mogu doći pred naše ljude, pred naše delegate, u naše općine, naše gradove, naše županije i da mogu reći – evo, dragi ljudi, HSS je ponovno u vlasti, HSS više nije u oporbi, HSS ima svoje državne dužnosnike koji mogu biti na usluzi, koji mogu pomagati svim građanima i svim područjima Lijepe Naše”, istaknuo je Hrg. Osvoji li na izborima novi mandat na čelu HSS-a najavio je novi stranački program, koji će biti utemeljen na obrtništvu i poduzetništvu, poljoprivredi, prosvjeti i obrazovanju, kulturi i turizmu.

“To će biti naše glavne odrednice programa, to će biti stupovi na kojima će se graditi jedna nova platforma HSS-a, jedna nova kuća, jer prije četiri godine kad sam se predstavljao, nismo imali ništa. Imali smo zgarište, bili smo iz vlasti pali u opoziciju, bili smo nebitni. Sada u Domoljubnoj koaliciji koja je pobijedila na ovim izborima smo postali bitni”, ustvrdio je Hrg.

Komentiraj