U Hotelu Westin od 18. do 20. ožujka održava se intenzivna vikend radionica javnog nastupa, na kojoj će polaznici moći naučiti glumačke tehnike s kojima se i vrhuski glumci pripremaju za svoje nastupe.

Svi se ponekad ili češće nalazimo u situaciji da moramo govoriti u javnosti. Koliko god da se pripremali sami sa sobom u svojem prostoru, u kuhinji, kupaonici, vlastitom krevetu, prirodi, pred prijateljima, sve je to samo dio onoga što nas čeka kad uistinu stupimo pred publiku koja od nas očekuje čuti zanimljiv sadržaj. U tom nastupu želimo biti sigurni, sabrani i spremni na akciju. Međutim, često se događa da upravo tada nama počinju upravljati naši vlastiti saboteri.

Nemoj prokuhati pred publikom2-001-final-2 (1)

Program radionice sastavljen je od raznih glumački vježbi i metoda isprepletenih sa tjelesno orijentiranim pristupom koje su prilagođene individualnim potrebama polaznika, a sve u svrhu pripreme za bilo koju vrstu javnog nastupa; bilo da se radi o manjoj skupini pred kojom treba iznijeti prijedlog, donijeti zaključak ili prenijeti odluku, ili pak izlagati pred velikim auditorijem.

“Ono što ovaj program čini drugačijim je individualni pristup svakom polazniku, ali i sam način rada koji je sastavljen od vježbi koje uključuju tijelo, glas i pokret, rad sa emocijama, vježbi improvizacije te kreativnog izražavanja”, poručuju organizatori.

Neka publika zatraži repete

Radionica je usmjerena na unutarnje procese koji se odvijaju prije (ili za vrijeme) bilo kakvog javnog nastupa, bilo da se radi o prezentaciji na fakultetu, prezentaciji ideje pred potencijalnim klijentima, prezentaciji samih sebe, odnosno bila kakva vrsta javnog izlaska pred skupinu poznatih ili nepoznatih osoba. Na radionici ćete osvijestiti svoje tijelo, pokrete, glas, disanje i sebe u prostoru. Cilj radionice je osvijestiti sabotere i naučiti ovladati njima kako bi naš nastup bio što uvjerljiviji i kako bi nakon tog nastupa osjećali lakoću i uspjeh.

Radioica će se održati 18. ožujka od 17 do 20:30, 19. ožujka od 10 do 17 te 20. ožujka od 11 do 17 sati. Prijave se primaju putem e-maila: [email protected]

Komentiraj