Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić osuđen je u srijedu na Općinskom sudu u Šibeniku na uvjetnu kaznu od godinu dana i osam mjeseci s rokom kušnje od tri godine zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj su živote izgubili talijanski supružnici Salpietro.

Prema nepravomoćnoj presudi, Horvatinčić mora platiti i 167.365 kuna sudskih troškova. Također, Horvatinčiću nije zabranjeno upravljanje brodicama.

Zagrebački je poduzetnik u nekoliko navrata rekao kako je jedrilicu talijanskog bračnog para vidio na vrijeme, rekla je sutkinja Maja Šupe u obrazloženju presude. Sud je u presudi naveo kako je brzina kojom se Horvatinčić kretao bila nesigurna te je došlo do kršenja propisa o sigurnosti propisa.

Sud je zaključio kako se tragedija dogodila iz nehaja, ali se dogodila. Tužiteljica Irena Senečić nakon izricanja presude rekla je kako nisu zadovoljni blagom kaznom te najavila žalbu. I Horvatinčićevi odvjetnici najavljuju žalbu, tvrdeći kako su dokazali kako su svemu kumovale nesretne okolnosti, ali i činjenica da su Talijani želeći izbjeći sraz skrenuli jedrlicom i presjekli put Horvatinčićevom gliseru.

Komentiraj