Mirela Holy u subotu je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije govorila o svojoj novoj knjizi ”Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju’.

“Bogovi su naravno političari koji provode politiku i ponašaju se na način da zagovaraju, ne javni interes, nego svoj interes, partikularne stranačke ili financijske interese. Zato sam rekla da vode politiku u konfekciji, a smatram da bi politika trebala biti u javnom interesu”, naglasila je.

Na knjizi je počela raditi 2014. godine, a vratila joj se kada je izašla iz politike. Željela je prenijeti građanima, ali i političarima i novinarima, prenijeti svoja iskustva iz politike.

“Knjiga ima 18 poglavlja, sva su tematska, a spomenuto pogavlje je posvećeno porocima i smatram da je to nekako bilo logično da će se mediji na to fokusirati, no knjiga je izrazito edukativno. Svaka tema se obrađuje kroz konkretne priče u kojima se ne spominju imena. Priznajem, svjesno sam eksploatirala ljudsku sklonost prema traču da bi knjiga bila što više zapažena”, objašnjava.

U nekoliko navrata u knjizi spominje ime bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, za kojeg Holy kaže da je uvelike utjecao na njenu političku karijeru. Politika uopće ne mijenja ljude, nego samo do kraja pokaže kakav je tko čovjek. Mali broj ljudi može znati kako će se ponašati kad dobije vlast u ruke. To nije lako, jako je komplicirano. Zoran Milanović moj test nije prošao”, ističe i dodaje kako se, umjesto da je mijenjao društvo na bolje Milanović bavio prizemnim stvarima i pokazao da nije dorastao situaciji.

Za Tomislava Sauchu kaže kako nikada nije imao značajnu ulogu u SDP-u te kako je bio obožavatelj lika i djela Zorana Milanovića. “Ovo što se dogodilo je strašno, ne možemo prejudicirati, ali sama činjenica da se nešto takvo moglo dogoditi pokazuje da su neodgovorno radili svoj posao”, kaže Holy.

Komentiraj