Francuski predsjednik na odlasku Francois Hollande rekao je u intervjuima za europske listove objavljenima u ponedjeljak da je njegova “ultimativna dužnost” spriječiti pobjedu čelnice desničarske Nacionalne fronte Marine Le Pen u ovogodišnjim izborima.

“Moja je ultimativna dužnost osigurati da Francuska ne dobije takav program i da Francuska ne nosi takvu tešku odgovornost”, rekao je Hollande u vezi rizika koji predstavlja pobjeda Le Pen na izborima.

Dodao je da je neizbježno da su u Europskoj uniji zemlje koje napreduju “različitim brzinama” i da ne vidi razloga dovoditi u pitanje ulogu Donalda Tuska kao predsjednika Europskoga vijeća.

Također je rekao da je “euforija” novčanih tržišta nakon izbora američkog predsjednika Donalda Trumpa “vrlo preuranjena”.

Intervju je objavljen u Le Mondeu, La Stampi, The Guardianu, La Vanguardiji, Suddeutsche Zeitungu i Gazeti Wyborczi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.