Francuski predsjednik Francois Hollande najavio je u četvrtak kako će međunarodna koalicija ‘pojačati’ zračne napade na terorističku organizaciju Islamska država, prenose svjetski mediji. “Ritam napada biti će ubrzan, a Francuska će u njima sudjelovati”, najavio je.

Ciljevi su, dodao je, oslobađanje sirijskog grada Raqqe i iračkog Mosula, gdje su smješteni zapovjedni centri ove islamističke organizacije.

Hollande je dodao kako je Francuska spreman obučavati libijske snage sigurnosti, te upozorio da vakuum vlasti u Libanonu mora što prije biti riješen. Obrambeni francuski dužnosnici najavili su kako će se ritam napada na Islamsku državu pojačati, kako bi se što bolje iskoristile nedavne operacije kojom su terorističkoj organizaciji oduzeli prednost.

“Iz dana u dan, teroristička vojska slabi i gubi teren, sredstva i ljude ali još barbarskije napada civilno stanovništvo i izvodi atentate”, dodao je Hollande.

Tijekom jučerašnjih razgovora u Parizu, ministri iz SAD-a, Velike Britanija i četiri druge zemlje složili su se na eskalaciju kampanje protiv Islamske države.

Komentiraj