Francuski predsjednik Francois Hollande obratio se rano u petak naciji nakon napada kamionom na proslavu Dana Bastille u Nici, u kojem je poginulo više od 80 osoba, a ozlijeđeno više od 100.

“Horor je još jednom pogodio Francusku. Teroristički karakter napada ne može se zanijekati”, rekao je Hollande. Francuski je predsjednik najavio uvođenje triju mjera nakon napada, od kojih je jedna produljenje izvanrednog stanja u zemlji, koje je trebalo završiti 26. srpnja. Izvanredno stanje produljit će se za tri mjeseca. Najavio je i pozivanje vojnih rezervi kako bi pomogli policiji i žandarmeriji, kao i nastavak operacvije Sentinel – mobilizacije 10 tisuća pripadnika oružanih snaga koji će biti raspoređeni na ulicama Francuske.

Hollande je izrazio solidarnost sa žrtvama napada, te poručio kako će Francuska nastaviti sa operacijama u Siriji i Iraku. “Nakon Pariza, pogođena je i Nica. Pod prijetnjom islamskog terora nalazi se cijela Francuska. Jasno je da moramo napraviti sve što je u našoj moći u borbi protiv terorizma. Francuska je jaka, Francuska će uvijek biti jaka, uvjeravam vas”, zaključio je Hollande.

Komentiraj