Izbjeglička kriza i napori u borbi protiv terorizma bit će u središtu razgovora francuskog predsjednika Francois Hollandea i njemačke kancelarke Angele Merkel u Metzu u četvrtak.

Do zajedničke sjednice njemačke i francuske vlade dolazi u trenutku kada među te dvije države postoje znatne razlike u nacionalnim interesima kada se radi o dolasku izbjeglica u Europu.

Za razliku od Njemačke, Francuska prošle godine nije otvorila svoje granice za izbjeglice. Hollande, nakon prvotnog protivljenja sustavu kvota, rekao je da će Francuska primiti 30.000 izbjeglica kroz tri godine.

Sastanak u Metzu, francuskom gradu u pokrajini Lorraine blizu granice s Njemačkom, bit će prigoda i da se razgovara o naporima za integriranje migranata.

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Marc Ayrault i premijerka njemačke savezne države Saarland Annegret Kramp-Karrenbauer predstavit će izvješća o naporima za integraciju migranata.

Radi se o prvom susretu nakon što je francuski premijer Manuel Valls iznio kritike na račun izbjegličke politike kancelarke Merkel.

Druga najvažnija tema bit će borba protiv terorizma, nešto više od dva tjedna nakon smrtonosnih napada u Bruxellesu.

Komentiraj

FOTO:EPA/STEPHANE DE SAKUTIN
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.