– Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je u četvrtak kako želi da Velika Britanija brzo počne s razgovorima o izlasku iz EU  i za bilo kakvu odgodu tražit će objašnjenje od britanske premijerke Therese May.

 

Hollande, koji će se kasnije tijekom dana sastati s May u Parizu, rekao je na konferenciji za novinare tijekom posjeta Irskoj: “Sastat ću se navečer s Theresom May. Bit će to prigoda da čujem njezine argumente. Koja je svrha odgode? Želio bih obrazloženje”.

Francuski čelnik rekao je to u Dublinu, gdje su on i irski premijer Enda Kenny objavili zajedničku izjavu tražeći da se što brže održe razgovori o izlasku Velike Britanije iz EU. Hollande je također dodao da će razgovarati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel nakon sastanka s May.

On je napomenuo da ne bi trebalo biti nikakvih pregovora prije potpunih i službenih razgovora o izlasku te zemlje iz EU.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.