Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar ocijenio je u subotu da nema sumnje da papa Franjo želi posjetiti Srbiju, ali je tom posjetu neophodna uspostava integralnog dijaloga dviju crkava i države.
Komentirajući najave o mogućnom posjetu poglavara Katoličke crkve Srbiji, nadbiskup Hočevar je podsjetio da Sveti otac promiče dijalog posjećujući mnoge države diljem svijeta.

“Kao što je spreman odmah otići u Kinu, tako je spreman doći odmah i u Srbiju”, naveo je Hočevar ocijenivši kako “do tog posjeta neće doći dok ne dođe do integralnog dijaloga između Svete stolice, države i Pravoslavne crkve”, prenijela je agencija Tanjug.

Istodobno, nadbiskup Hočevar ne drži da je pitanje kanoniziranja kardinala Alojzija Stepinca, koju osporavaju i Srbija i Srpska pravoslavna crkva, ”prepreka” tom posjetu.

“Naprotiv, blaženi kardinal Stepinac je jedna nova velika šansa da se učini ono što do sad nismo”, ocijenio je Hočevar.

“Samo pomireni možemo surađivati i zajedno napredovati”, prenose beogradski mediji poruku nadbiskupa Stanislava Hočevara.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.