Klub zastupnika HNS-a odlučio je u četvrtak da će za potpredsjednika Hrvatskog sabora predložiti predsjednika stranke Ivana Vrdoljaka.
Novinarima je to, nakon sjednica Kluba i Predsjedništva HNS-a potvrdio sam Vrdoljak.
“Jednoglasno su i Klub i Predsjedništvo potvrdili da će kandidat za potpredsjednika Sabora biti moja malenkost, a kandidatkinje za predsjednice dvaju odbora, Nada Turina Đurić za Odbor za obitelj, mlade i sport te Anka Mrak Taritaš za Odbor za graditeljstvo i prostorno uređenje”, rekao je.
Vrdoljak je izvijestio da su se HNS-ovom klubu pridružili HSU-ov Silvano Hrelja i zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi, čime je taj klub narastao na 11 zastupnika.
Kazao je i kako će predsjednik kluba bit će Milorad Batinić, a potpredsjednici Goran Beus Richembergh i Silvano Hrelja.
Vrdoljak tumači kako dogovoreno sudjelovanje HNS-a u opozicijskoj kvoti za raspodjelu mjesta u saborskim odborima proizlazi iz broja preferencijalnih glasova koje su HNS-ovi kandidati osvojili na izbornoj listi Narodne koalicije.
“Mi smo osvojili 127.000 preferencijalnih glasova unutar koalicije, to je 11 saborskih mandata, a osvojili smo ih devet, što znači da možda nismo dobro pregovarali”, tumači Vrdoljak.
Uvjeren je kako broj preferencijalnih glasova pokazuje stvarni rejting HNS-a koji, kaže, iznosi 7 posto.
“Izbori su najvjerodostojnija anketa, a pred nama je da liberalnu poziciju dignemo na razinu koju Hrvatska zaslužuje, a to je preko 10 posto”, rekao je Vrdoljak,
Komentirao je i nezadovoljstvo čelnika Živog zida raspodjelom mjesta u saborskim odborima koja su pripala oporbi.
“Nisam komunicirao sa Živim zidom, ali oni bi trebali prvo odgovoriti što je klub Živog zida, jer su oko toga zbunjeni i građani i ja osobno i ne vidim oko čega se netko može ljutiti”, rekao je Vrdoljak.

Komentiraj

FOTO:: Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.