Odluka švicarskoga Saveznog suda koji je odbio zahtjev za poništenje arbitraže, koju je Hrvatska izgubila od MOL-a, nažalost još jednom pokazuje da pravo i pravda ne idu uvijek ruku pod ruku, priopćio je Ured za odnose s javnošću Hrvatske narodne stranke (HNS).

HNS ističe kako je nakon poništenja presude bivšem premijeru odluka Komisije UN-a za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) bila očekivana jer se upravo zbog spomenutih koruptivnih radnji pokrenuo postupak arbitraže kao odgovor na već pokrenutu arbitražu MOL-a.

“Ostaje činjenica da je u ovom postupku dokazana korupcija, a nadamo se da odluka iz Ženeve neće utjecati na stabilnost i buduće poslovanje INA-e te na sve zaposlenike najveće hrvatske naftne kompanije”, napominje HNS.

Komentiraj

FOTO:Facebook
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.