Hrvatska narodna stranka (HNS) u petak je najoštrije  osudila incidente u Kninu te pozdravila brzu reakciju mjerodavnih institucija, nadajući se da će izgrednici biti najoštrije kažnjeni.

„Svojim ponašanjem nanijeli su tešku sramotu Hrvatskoj i pokazali nepoštivanje prema svim hrvatskim braniteljima i građanima Hrvatske te, nažalost, bacili sjenu na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja“, naglašavaju iz HNS-a.

Skupina muškaraca, mahom u crnim majicama, u petak je nakratko blokirala glavnu kninsku ulicu pjevajući, među ostalima “Juru i Bobana” i uzvikujući ustaški pozdrav, što su građani prijavili policiji. Neki su dizali i ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je izvikivao “Za dom”, a ostali odgovarali “Spremni”. Neki su mediji objavili snimke muškaraca kako pale zastavu RS.

Policija je uhiotila dvojicu zbog paljenja zastave, a najavila je i rješavanje slučaja u glavnoj kninskoj ulici.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.