Hrvatska nije sudjelovala ni u kakvom zločinačkom poduhvatu, nego je prva pružila ruku prijateljstva BiH i zbrinula najveći broj izbjeglica, a presuda u Haagu nikako nije presuda Hrvatskoj, njenim građanima i budućnosti, prokomentirala je u srijedu Hrvatska narodna stranka (HNS).

U priopćenju se ističe da je taj rat bio obrambeni, a ne zločinački poduhvat, te se naglašava da je Hrvatska pomagala Hrvatima u BiH, a ne sudjelovala zločinačkom poduhvatu. HNS podsjeća da je Hrvatska pružila ruku prijateljstva i zbrinula najveći broj izbjeglica iz BiH, čime je pokazala svoj odnos prema susjednoj državi.

Iz HNS-a su poručili da je Hrvatska bila izložena neviđenoj okrutnoj agresiji JNA, srpskih i crnogorskih vojnih i paravojnih snaga, no rat se još žešće i okrutnije prelio u BiH. Hrvatska je u situaciji kada je bila napadnuta bila snalažljivija, te je prva organizirala snage za obranu protiv agresora.

“HNS može sa žaljenjem konstatirati da su prema haškom sudu teške zločine činili i pripadnici hrvatskoga naroda, no počinitelje treba pronaći i osuditi”, kaže se u priopćenju u kojem se izražava žaljenje jer je “u to kaotično vrijeme dolazilo i do neopisivih zločina”.

Komentiraj

FOTO:Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.