Hrvatska narodna stranka ocijenila je kako slučaj potpredsjednika vlade i ministra Ivana Kovačića predstavlja najnoviji sukob u vladajućoj koaliciji te da je to jasan prikaz nesnošljivosti u odnosima HDZ-a i Mosta.

“Umjesto da se bave rješavanjem gorućih problema u zemlji i kažu što se događa s INA-om, cijenom plina i kurikularnom reformom, vladajući se bave sami sobom te svojim prepucavanjem i svađama ne zagađuju samo javni prostor, već debelo opterećuju građane glupostima”, navodi HNS u priopćenju.

Osim toga, dodaju kako to potvrđuje i nedavno izvješće Europske komisije te najnovija ocjena agencije Moody’s, koji upozoravaju na izostanak bilo kakvih strukturnih reformi i znanja za donošenje političkih odluka koje bi uvele kvalitetnije upravljanje javnim financijama, modernizaciju javne uprave i lakše poslovanje za poduzetnike.

“Titanik Vlada ne pronalazi vrijeme za rješavanje ključnih problema hrvatskog društva, poput reforme obrazovanja, problema s plinom ili otkupa Ine. Slučaj Kovačić još jednom pokazuje da su postali taoci lokalnih izbora. Ljude stvarno ne zanimaju međusobni sukobi političara i njihovih ega. Oni imaju odgovornost za četiri i pol milijuna života ljudi koji vole ovu zemlju i koji nikako ne vole kada se vladajući bave međusobnim optužbama i time tko je na koga ljut, i da se ponašaju poput razmažene djece. Trebaju početi raditi posao za koji su plaćeni”, ističe predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora, Ivan Vrdoljak.

“Sve to svjedoči da HDZ i Most, ne samo da ne igraju za isti tim, nego ne igraju ni za dobrobit Hrvatske, te istovremeno dokazuje da će se njihova Titanik Vlada prije ili kasnije zabiti u santu leda”, stoji u priopćenju.

Komentiraj