Švicarski državljanin koji je u četvrtak predvečer nestao na Konavoskim brdima nije pronađen do ponedjeljka navečer, doznaje se od HGSS-a Dubrovnik.

Nestanak 49-godišnjaka u četvrtak nešto prije 20 sati prijavila je supruga, a potragu koja u utorak ulazi u šesti dan otežava činjenica da Švicarac, inače iskusan planinar, nema uza se mobitel.

”Nema još nikakvih tragova, na terenu su pripadnici HGSS-a od Dubrovnika do Gospića. Policija je jutros prelijetala južne padine, a sada su tu i tri potražna tima s psima kao i vatrogasci koji su pretraživali područje dronom”, rekao je kartograf HGSS-a Dubrovnik Matej Kajinić.

U posljednjih pet dana na Konavoskim brdima u potragu je uključeno više od 130 ljudi koji traže nestalog Švicarca već više od 1200 sati.

Švicarac je nestao nakon što se poslije ručka na Konavoskim brdima uputio prema hotelu Epidaurus u Cavtatu u kojem je odsjeo.

Komentiraj

FOTO:Grgo Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.