HGSS Stanica Gospić jučer u 18 sati preko ŽC 112 zaprimila je poziv za pomoć od strane jednog planinara koji se kretao Premužićevom stazom iz pravca Zavižana prema Velikom Alanu.

No, na području oko Krajačevog kuka, planinar je osjetio malaksalost i nemoć u nogama uslijed višesatnog hodanja. Odlučio je pozvati 112 i zatražiti pomoć. U razgovoru sa spašavateljima planinar je približno opisao svoju lokaciju te izjavio da nije ozlijeđen, ali da ne može nastaviti hodati samostalno dalje.

Odmah po tom 13 spašavatelja sa tri vozila uputilo se prema Velikom Alanu od kuda su pješice krenuli Premužićevom stazom prema Zavižanu u susret prema iscrpljenom planinaru. U 20.15 sati spašavatelji su našli planinara, postavili ga u nosila UT 2000 i krenuli prema Velikom Alanu.

“Iako je planinar imao sa sobom svu potrebnu opremu kao i informacije o mjestu kuda se kretao, našao se u nelagodnoj situaciji u planini, no, ipak postupio ispravno i nije nastavio na silu hodati dalje, uslijed čega bi vjerojatno došlo do ozljeđivanja, već je pozvao pomoć. U 21.15 sati planinar je transportiran do planinarskog doma na Velikom Alanu, a time i uspješno okončana još jedna akcija spašavanja Stanice Gospić”, navode iz HGSS-a.

Komentiraj

FOTO:: Grgo Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.