Središnji odbor HDZ-a ovog je tjedna imenovao Vladimira Šeksa za koordinatora Savjetodavnog vijeća stranke, a veteran stranke Andrija Hebrang u ponedjeljak je poručio kako njega u Savjetodavno tijelo neće zvati sve dok je Šeks tamo.

“Svatko imao pravo sebi birati suradnike koje mu odgovaraju. Nitko me nije kontaktirao oko Savjetodavnog vijeća, a uostalom poznato je da smo Šeks i ja u sukobu. Dok je on tamo, niti će mene tamo zvati, niti je meni stalo da tamo budem”, rekao je Hebrang za Novi list.

Podsjetio je da su se on i Šeks razišli na dan kada je umro Đuro Brodarac. “Ja sam izjavio da stvari ne idu u dobrom smjeru, a on zbog toga zatražio moje izbacivanje iz stranke. Nisam se tada želio miješati u meritum slučaja nego sam samo izjavio da je Brodarac koji je bio jako bolestan trebao biti smješten u zatvorsku bolnicu, a ne u ćeliju”, dodao je.

Još jedan veteran HDZ-a, Luka Bebić rekao je da se sa Šeksom politički davno razišao, ali da su na ljudskoj razini ostali u korektnim odnosima. “Nitko me nije zvao u Savjetodavno vijeće, niti me to previše zanima. Ja naime svoju mirovinu ozbiljno shvaćam i nakon 47 godina rada u njoj uživam”, rekao je Bebić za Novi list.

Komentiraj