HDZ je u subotu reagirao na izjave potpredsjednika Vlade Branka Grčića konferencijom za novinare u Dubrovniku, s koje je predsjednik stranačkog Odbora za financije Tomislav Ćorić poručio kako Vlada populizmom i slatkorječivošću pokušava liječiti visok deficit, eksploziju javnog duga i muke s kredibilitetom države.

  • Kazao je kako takve izjave iz Vlade nemaju uporišta u činjenicama te kako se Hrvatska ekonomski udaljavamo od Europe.

“Populizam i slatkorječivost sadašnje Vlade prešli su granicu dobroga ukusa. Republika Hrvatska se bori s deficitom, događa se eksplozija javnog duga, spadamo među najlošije ekonomije u Europskoj uniji, muku mučimo s kredibilitetom i sve to hrvatska Vlada pokušava liječiti populizmom i slatkorječivošću”, ustvrdio je Ćorić dodavši kako imamo čitavu vojsku nezaposlenih.

Hrvatski građani, kako je rekao, ne žive danas ni malo bolje nego jučer.

Naveo je kako je u mandatu aktualne vlade BDP pao za oko 3 posto. “Koliko sam čuo, na današnjoj su konferenciji članove Vlade pozvali građane da mogu početi trošiti kune koje su stavili sa strane. Misle li to na oko 322 tisuća građana koji su blokirani i koji se bore s ovrhama ili na vojsku nezaposlenih od 257 tisuća, koliko ih je u sadašnjem trenutku”, upitao je Ćorić.

Kazao je kako takve izjave iz Vlade nemaju uporišta u činjenicama te kako se Hrvatska ekonomski udaljavamo od Europe.

Komentiraj