Predstavljanje Izbornog programa HDZ-a i njegove Domoljubne koalicije “Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska”, kojim zemlju želi izvesti iz krize, počelo je u četvrtak u punoj Kongresnoj dvorani Globus na zagrebačkom Velesajmu.

Izborni program i najvažnije aspekte gospodarskog programa pred predstavnicima stranaka Domoljubne koalicije iznosi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je u dvoranu ušao uz pjesmu “Do pobjede” u pratnji predsjednika stranaka Domoljubne koalicije, dočekan burnim pljeskom više od 2000 članova i simpatizera.

Gospodarski program HDZ-a i Domoljubne koalicije podijeljen je u pet segmenata – gospodarski rast i razvoj, zapošljavanje, zdravstvo i socijalna osjetljivost, pravna stabilnost te društvo, demografija, obrazovanje i znanost. Glavni ciljevi programa su zapošljavanje i zaustavljanje trenda iseljavanja iz Hrvatske.

U programu se obećava da će, ako HDZ i Domoljubna koalicija osvoje vlast, do 2019. ostvariti kontinuirani rast BDP-a od pet posto godišnje, na pet posto smanjiti PDV na dječju hranu i potrepštine, nezaposlenost smanjiti za pet posto, povećati mirovine za pet posto i osigurati kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Poseban dio programa posvećen je “Domoljubnoj Hrvatskoj” u kojem se ističe da će koalicija ustrajati na jačanju domoljublja, posebno kod mladih, voditi politiku bez kompleksa prema hrvatskom iseljeništvu, Hrvatima u BiH i hrvatskoj manjini u susjednim zemljama, te štititi tradicije i vrijednosti stvorene u pobjedničkom Domovinskom ratu.

Predstavljanju izbornog programa nazoče i HDZ-ovi saborski zastupnici, bivši premijeri Nikica Valentić i Zlatko Mateša, Vladimir Šeks, predstavnici HDZ-a BiH, zastupnici u Europskom parlamentu, predstavnici sindikata i diplomatskog zbora.

Poseban pljesak dobili su generali i hrvatski branitelji.

Komentiraj

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.