Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ustvrdila je u utorak da promjena politike prihvata izbjeglica u EU prijeti znatno većim egzodusom migranata u Hrvatsku od kvota koje je dobila prilikom pregovora te je od Vlade zatražila jasne odgovore i konkretne sigurnosne mjere u pogledu sve većeg vala emigranata iz arapskih zemalja.

HDZ upozorava da su veliki broj izbjeglica i njihovo zbrinjavanje prvorazredno sigurnosno pitanje na koje, tvrde u toj stranci, hrvatska Vlada još ne daje nikakve konkretne odgovore.

U priopćenju HDZ navodi kako je točno da koncept EU počiva na načelu solidarnosti, ali napominje i da je jedno od prioriteta i pitanje nacionalne sigurnosti.

Zadnjih dana, kažu u HDZ-u, događaju se nagle promjene stava zemalja EU-a o izbjegličkoj krizi, kao i u režimu kontrole na granicama u novonastalim okolnostima. Kako bi se lakše nosila s priljevom izbjeglica, Njemačka uvodi granične kontrole prema članicama Europske unije

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.