Odluku donedavnog predsjednika HSP AS Ivana Tepeša da mandat u Europskom parlamentu prepusti HDZ-u u toj stranci smatraju korektnim potezom, a neslužbeno kažu kako je ionako riječ o HDZ-ovu mandatu.

“Potez Ivana Tepeša smatramo korektnim jer je ionako riječ o HDZ-ovu mandatu. To je njegov osobni čin i to u HDZ-u cijenimo”, kazao je Hini izbor blizak vrhu stranke.

Tepeš je ranije potvrdio kako namjerava prepustiti  funkciju europarlamentarca, a kao razlog je naveo da želi ostati živjeti i raditi u Zagrebu i Hrvatskoj.

Njegova je odluka dočekana s negodovanjem u HSP AS-u, čiji je predsjednik Hrvoje Niče još u nedjelju pisao predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću da bi prepuštanje mandata u Europskom parlamentu HDZ-u bez dogovora s HSP AS -om u toj stranci smatrali “činom političke ucjene i trgovine”.

Tepeš je u Europski parlament trebao otići kao zamjena za HDZ-ovog Davora Ivu Stiera koji je preuzeo dužnost potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova u Hrvatskoj.

Umjesto Tepeša u Europski parlament ući će HDZ-ova Željana Zovko.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.