HDSSB neće ući ni u jednu hrvatsku  vladu u kojoj će sjediti Milorad Pupovac i SDSS, poručio je u ponedjeljak utemeljitelj stranke Branimir Glavaš s predizbornog skupa u Vukovaru.

“SDSS nije ništa drugo nego sljedbenik Jovana Raškovića”, istaknuo je Glavaš i dodao da HDSSB želi biti dio nove Vlade, ali ne zbog fotelja i ministarskih položaja, već zbog interesa Slavonije i Baranje.

Vukovarcima je poručio da HDSSB nije stranka koja je u Vukovaru nametnula ćirilicu, niti je glasovala za njezinu primjenu, već da podržava, kako je kazao, opravdane zahtjeve Vukovaraca da se ćirilica stavi izvan upotrebe. Istaknuo je da je ćirilica “uvedena” u Vukovar zaslugom HDZ-a i SDSS-a.

“Oni koji su locirali, uhitili i transferirali generala Antu Gotovinu ne mogu biti pretplaćeni na zaštitinke domoljublja”, naglasio je Glavaš, dodavši da Domoljubnu koaliciju na čelu s HDZ-om vodi “čovjek koji je 1990-ih godina okrenuo leđa prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i zajedno s Mesićem i Manolićem izdao Tuđmana”.

Predsjednik HDSSB-a i nositelj liste za V. izbornu jedinicu Dragan Vulin uvjeren je da će stranka na parlamentarnim izborima postići odličan rezultat te da neće biti mandatara koji će bez HDSSB-a uspjeti sastaviti Vladu.

“Nema dogovora s ljevicom i aktualnom Vladom. To večeras demantiram i poručujem da od toga nema ništa”, kazao je Vulin . Dodao je da će HDSSB biti dio buduće Vlade, “ali to mora biti nacionalno osviještena vlada koja neće pod okriljem noći na kukavički način postavljati ploče s ćiličnim natpisima”. Vladu Zorana Milanovića prozvao je da je dodatno osiromašila i unazadila Slavoniju i Baranju.

Na skupu su govorili i drugi izborni kandidati HDSSB-a.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.