Iranski predsjednik Hassan Rouhani kazao je u nedjelju da muslimani sami moraju popraviti sliku svoje vjere, koja je potamnjena nasiljem džihadističkih skupina poput Islamske države.

“Naša je danas najveća zadaća popraviti sliku islama u svjetskoj javnosti”, rekao je Rouhani na konferenciji o islamskom jedinstvu u Teheranu, u govoru koji je prenosila televizija.

On je naglasio da se islamska načela protive nasilju i ekstremističkim skupinama poput IS-a koji je izrastao iz “zatucanosti i nedostatka umjerenosti”

Kritizirao je muslimanske zemlje za tišinu spram ubojstava i krvoprolića u Siriji, Iraku i Jemenu, sukobima u kojima Iran igra određenu ulogu.

Iran podupire vladu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, ima bliske veze s Irakom a osuđuje Islamsku državu. Također je saveznik vlade Houthija koja je preuzela kontrolu nad većim dijelom Jemena.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.