Nakon što je Nikola Grmoja u utorak u Saboru kazao da njihov prijedlog izmjena Zakona o HRT-u nije usmjeren prema svim odvjetnicima, već onima koji su ‘izgradili svoja carstva, pogotovo medijska’. “Posebno je jasno odakle dolaze udari na Most, dolaze pogotovo iz HANZA medije”, rekao je Grmoja.

Vlasnik HANZA Medije, Marijan Hanžeković komentirao je Grmojine izjave za N1 televiziju. Poručio je da nitko nema monopol na glupost. “Glupost je raširena, a Mostov je prijedlog protuustavan i ruši cijeli pravni sustav, ali s obzirom tko ga je radio – ne čudi me da tako izgleda”, kazao je Hanžeković.

Navodi kako ‘ta grupa ljudi’ svojim niskim populizmom pokušava pridobiti ljude. “U svim normalnim sustavima socijalni problemi se trebaju rješavati preko centara za socijalni rad, te ovaj pokušaj da se riješe preko ovršnog zakona, govori da oni nemaju pojma ni o reformama ni o pokušaju dizanja hrvatskog gospodarstva'”, kaže.

Na kraju je naglasio kako ne vodi uređivačku politiku. “Ja sam samo vlasnik medija u kojima novinari slobodno pišu o onome što misle da je relevantno”.

Komentiraj