Zbog niskih je temperatura moguća poledica posebice na mostovima i nadvožnjacima, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni, upozorava u petak HAK.

Promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabranjen je u Gorskom kotaru zbog zimskih uvjeta, a za sva ostala vozila obavezna je zimska oprema, i to na: autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle vodice-Gornje Jelenje, ŽC5068 Bukovo-Vrata-Fužine, ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC 5030 Platak-Kamenjak te ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Gornjeg Jelenja i Vrbovskog i na ŽC5047 Veprinac-Učka.

 

  • Zbog prometne nezgode na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, vozi se usporeno na izlazu iz tunela Tuhobić u smjeru Zagreba.

 

Zbog radova na autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica u smjeru Zagreba zatvoren je vozni trak.

Zbog vode na kolniku zatvorene su DC36 na dionici Rožen Breg-Donja Kupčina, Šišljavić-Pokupsko (u Gradecu Pokupskom) i Cerje Pokupsko-Pokupsko; županijske ceste: ŽC3156 Žažina-Mala Gorica i ŽC3195 kod mjesta Gračanica Šišinečka.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a na čvoru Sveti Rok uz privremenu regulaciju prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovu, kolona je 1 km.

Do 24. veljače 2016. god. do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (radovi su na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su katamaranske linije:Rijeka-Rab-Novalja,Ubli – Vela Luka – Hvar – Split,Korčula – Hvar – Split; brodska linija: Mali Lošinj-Rijeka.

Trajekti i ostali katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentiraj