Kolnici su mjestimice mokri i skliski od snijega u Lici, od kiše u Dalmaciji, a u unutrašnjosti Dalmacije povremeno pada susnježica. Vlažni su kolnici mjestimice u Gorskom kotaru i Baranji. HAK upozorava kako je zbog niskih temperatura moguća poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima.

Jak vjetar sa povremeno olujnim udarima puše na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje. Zbog susnježice na autocesti A1 između čvorova Vrgorac i Šestanovac vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog vjetra s orkanskim udarima večeras su za sve skupine vozila zatvoreni: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC50 i DC27), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine vozila, uz pojačan oprez zbog vjetra i mokrog kolnika, je Starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika, dionica Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, državne ceste Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Dobroselo-Mazin-DC1 (DC218) te Krčki i Paški mostovi. Samo za osobna vozila otvorene su dionica riječke obilaznice Škurinje-Orehovica-Kikovica (A7) te Brza cesta Solin-Klis (DC1).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji: DC1 Udbina-Gračac-Knin (obilazak: Knin-Kistanje-Benkovac-Obrovac-Gračac-A1-čvor Sveti Rok), DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC218 Užljebić-Donji Lapac, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Dobroselo-Brotnja, LC59122 u mjestu Ledenik i LC59123 u mjestu Konjsko.

Zbog snježnih nanosa zatvorena je za sav promet županijska cesta LC5062 Lič-Lukovo u Gorskom kotaru te županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača u Lici.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je duga oko 1,5 km.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su: trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak, katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka, brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajektna linija Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Zlarin i Žirje.

Katamaranska linija plovi na relaciji Split-Stari Grad bez pristajanja u luke Bol i Jelsa.

Komentiraj