Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorene su:

 • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
 • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca (DC27 i DC50);
  Paški most, javlja HAK.

Zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila) je:

 • na autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika;
 • na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku;
 • na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja;
 • Zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina):
  na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić (vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila).

Promet je srednje gust na cestama u smjeru mora, a povremeno pojačan u smjeru unutrašnjosti.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojednim cestama u Istri i priobalju bit će u nedjelju, 16. srpnja, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti DC1.
Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Pomorski promet

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

trajektna linija:

 • Prizna-Žigljen
 • Trajektna linija Sumartin-Makarska bit će uspostavljena u 9:30 sati
  katamaranske linije:
 • Mali Lošinj-Rijeka;

Pula-Unije-Susak-M.lošinj-Silba-Zada

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.
S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Hak moli korisnike za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika. Navedena odluka stupa na snagu dana 12. srpnja za GP Imotica-Duži, odnosno u petak, 14. srpnja, za GP Slano-Orahov.
Vremensko čekanje na granicama je oko 15 minuta.

 

Komentiraj