Vozi se većinom uz povoljne vremenske uvjete. Mokrih i skliskih kolnika ima mjestimice u Gorskom kotaru i dijelu Hrvatskog primorja. HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Promet je srednje gust na važnijim cestovnim pravcima prema moru i unutrašnjosti, a povremeno pojačan duž Jadranske magistrale (DC8) i na cestama u Istri.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri su u nedjelju, 9. srpnja, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, dijelom Lička magistrala.
Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog radova u čvoru Zabok za sav promet zatvoren je ulazak na autocestu iz smjera državnih cesta DC1 i DC307. U čvoru Zabok moguć je izlazak s autoceste iz oba pravca (Zagreb i Macelj). 13.07. u 08:00 sati do 14.07. u 08:00 sati (24 sata) čvor Zabok će biti zatvoren za sav promet (ulaz i izlaz).

Do 3. kolovoza od 06,00 do 18,00 sati na državnoj cesti DC38 Pakrac-Brestovac promet će biti povremeno prekidan, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju 15 minuta prije punog sata, u tijeku radova. Nedjeljom i u dane blagdana/praznika nije dozvoljeno zatvaranje prometa.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa se vozače moli za strpljenje.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelaz

Promet osobnih vozila pojačan je povremeno na GP-ima:

ulazak: Bregana, Macelj, Metković, Rupa, Zaton Doli, Gornji Brgat, Karasovići, Aržanom, Vinjani Gornji

izlazak: Ličko Petrovo Selo
oba smjera: Kaštel, Slavonski Brod.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

  • Čekanja na graničnim prijelazima su:
  • Bosna i Hercegovina – Hrvatska oko 1 sat i 30 minuta.
  • Crna Gora – Hrvatska oko 30 minuta
  • Slovenija – Hrvatska oko 15 minuta

Komentiraj