Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, javlja Hrvatski autoklub.

Podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti pa ostale vozače pozivaju na pojačan oprez i mole da: provjeravaju „mrtvi kut“, skreću i prestrojavaju se sa uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni. S obzirom da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu pozivaju ih da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu. Napominju da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na nadvožnjaku u čvoru Zabok (izlazni/ulazni krak u smjeru Zagreba) vozi se uz regulaciju prometa semaforima.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb kroz tunel Hrastovec vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi, zbog radova.

Zbog radova na gradnji drugog kolosijeka pruge između Dugog Sela i Križevaca od 6. ožujka do daljnjega putnike će između Vrbovca i Križevaca od ponedjeljka do subote od 7.45 do 14.45 umjesto vlakova prevoziti autobusi. (Više informacija na www.hzinfra.hr – Radovi na mreži).

Zbog održavanja 6. Ina Rally Kumrovec bit će uspostavljena privremena regulacija prometa dana 4. ožujka zatvoreni Ulica Josipa Broza u Kumrovcu (od 08,15 do 20,30 sati), Kumrovec-Ulica Josipa Broza-Donji Škrnik-Gornji Škrnik-Kladnik (Kumrovec crkva) u vremenu od 09,00 do 18,30 sati te Kumrovec-Donji Škrnik-Gornji Škrnik-smjer Zagorska Sela-Razvor (od 09,00 do 18,30 sati). Obilasci: Kumrovec-Zagorska Sela-Desinić-Velinci.

Pozivaju vozače na pojačan oprez, zbog biciklističke utrke “15. Trofej Poreč” na cesti: Poreč (Žatika)-Vrvari-kružni tok Vranići-zadnji ulaz u Tar-Labinci-Kukci, danas (04. ožujka) od 11:00 do 15:00 sati.

Zbog radova se vozi uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom na: autocesti A1, između čvorova Novigrad i Karlovac od 42. do 40. km u smjeru Zagreba, na vijaduktu Božići u smjeru Splita i na vijaduktu Rašćane u smjeru Dubrovnika; autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kroz tunel Sopač u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno,između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke), u dužini od oko 2 km (do 1.lipnja), autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera; autocesti A4 Goričan-Zagreb, u zoni čvora Kraljevečki Novaki, u smjeru Varaždina i Zagreba; Istarskom ipsilonu, dionici čvor Lupoglav-tunel Učka; raskrižju državne ceste DC427 i čvora Rujevica, na riječkoj obilaznici, na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci, DC206 Valentinovo-Petrovsko, DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona je duga oko 2,5 km).

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su: katamaranske linije: Mali Lošinj – Rijeka i Ubli – Vela Luka – Hvar – Split; brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Komentiraj