Prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba, snijeg pada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U ostatku zemlje kolnici su mokri, vlažni i skliski od kiše. Upozoravaju na povremeno jak vjetar, te maglu koja u Gorskom kotaru i primorju smanjuje vidljivost.

 

  • HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, posebice kroz gorska područja.

 

Autoceste: A1 i A6 Rijeka-Zagreb te Lička magistrala (DC1) i Stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Magle, osim u Gorskom kotaru i primorju ima i na dionicama autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te A7 GP Rupa-čvor Diračje.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba te na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru mora vozi se jednim trakom.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 24. veljače do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab).

Komentiraj