Zbog olujne bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je dopušten samo osobnim vozilima, javlja jutros Hrvatski autoklub. Zbog vjetra na dionici autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, na Krčkom mostu i dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina vozila).

Od 6:30 sati ukinuti su zimski uvjeti na A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo, a od 7 sati i na DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica i ostalim državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru.

 

  • Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na: DC1 Karlovac-Vaganac, DC42 Poljanak, ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

 

U Lici povremeno pada snijeg, dok su u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj kolnici mokri i skliski od kiše. U Gorskom kotaru mjestimice ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ravna Gora. Mogući su odroni zemlje i kamenja.Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste: ŽC3156 Mala Gorica-Žažina; ŽC3253 Košutarica-Mlaka; ŽC3275 Stankovac-Slana u mjestu Donje Jame; ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac i LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Granični prijelazi

Do 20. ožujka 2016. god. zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Katamaran na liniji 9604 Ubli-V.Luka-Hvar-Split; isplovit će iz V.Luke, u petak,26.02.16 u 05.30 sati za Hvar i Split.

Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Komentiraj