Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u većem dijelu zemlje, dok slab snijeg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru. U priobalju puše jak vjetar, mjestimice sa olujnim udarima. Mogući su odroni, upozorava u nedjelju navečer Hrvatski autoklub te savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb od 20:50h otvorena je za sve skupine vozila.

Za sve skupine vozila zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu, je državnim cestama preko Gračaca, Zatona Obrovačkog i Karina-DC50 i DC27, dok ostala vozila mogu prometovati preko Kistanja i Knina); DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i ŽC5144 Šušanj-Štirovača.

Samo za osobna vozila, zbog vjetra, otvoreni su: Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8); Paški most; DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te brzoj cesti DC1 Solin-Klis dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II. skupina).

Sljemenska cesta je otvorena i prohodna za sav promet uz obaveznu zimsku opremu.

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC25 Gospić-Karlobag; DC27 Gračac-Zaton Obrovački; DC218 GP Užljebić-Dobroselo; ŽC5203 Otrić-Srb, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac kao i sve županijske i lokalne ceste na području Donjeg Lapca.

Pomorski promet

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

  • trajektne linije: Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak;
  • katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Rijeka-Mali Lošinj, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Split-Hvar-Korčula, Split-Vis, Vis-Split.

Trajektna linija 532 Šibenik – Kaprije – Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj