Promet je srednje gust na važnijim cestama u smjeru mora, zastoja nema. Tijekom dana gust promet se očekuje u priobalju, javlja jutros Hrvatski autoklub. Na prilaznim cestama marijanskih svetišta zbog sutrašnjeg blagdana Velike Gospe očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa HAK ostale sudionike u prometu poziva na pojačan oprez.

Prekinut je promet na državnoj cesti DC2 u Varaždinu kod aerodroma, zbog prometne nesreće. Obilazak je preko Motičnjaka.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga; ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Komentiraj