Na glavnim cestovnim pravcima promet je srednje gust. Povremeno je pojačan na prilazima turističkih središta na obali, a jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, javlja jutros HAK.

 

  • Zbog prometne nezgode na 139. km autoceste A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani u smjeru Lipovca promet protječe voznim trakom. Vozači se mole za oprez.

 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi, zbog privremene regulacije prometa, moguće su poteškoće pa se vozače moli da voze opreznije. Također, HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Do 14. rujna za teretna vozila iznad 7,5 tona zbog radova je zatvorena državna cesta DC1 od Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja. Obilazak je Ličko Petrovo Selo – Grabovac – Karlovac – Duga Resa – Žuta Lokva – Otočac – Borje i obrnuto.

Granični prijelazi

Pojačan je promet na graničnim prijelazima Bajakovo, Stara Gradiška, Klek, Slavonski Brod i Zaton Doli za ulazak; Kaštel, Pasjak, Rupa, Plovanija i Macelj za izlazak te Karasovići i Metković u oba s,jera.

Granični prijelaz Gunja zatvoren je za sve teretna vozila zbog radova do 8. rujna.

Trajektni promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj