Hrvatski autoklub je u petak pozvao vozače na provjeru tehničkog stanja vozila sudjelovanjem u tradicionalnoj besplatnoj, edukativnoj, preventivno-sigurnosnoj akciji “Dani tehničke ispravnosti vozila”. Nju će sljedećeg tjedna zajednički provesti stanice za tehnički pregled vozila i stručne organizacije, Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske, te Ministarstvo unutarnjih poslova.

Od 23. do 28. studenog svim vlasnicima vozila koji se zajedno sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH biti će omogućen besplatni tehnički pregled. Akcija se ne odnosi na one vlasnike čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju, dodaju iz HAK-a.

Cilj akcije je, naominju, skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.

“skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti”, priopćili su iz HAK-a.

Komentiraj