Vremenski su uvjeti na cestama jutros povoljni, a promet na većini cesta teče bez posebnih ograničenja, javili su iz Hrvatskog autokluba. Promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, a na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji, pa se vozači mole za strpljenje.

Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

 

  • U Zagrebu na Slavonskoj aveniji na raskrižju XIII Vrbik – Marohnićeva vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika. Onemogućen je izlaz na Slavonsku aveniju iz ulice XIII. Vrbik i Marohnićeva (do 15. travnja).

 

Na autocesti A1 vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi kroz tunele Plasinu i Konjsko ( danas do 16 sati), a od 10 do 15 sati kroz tunel Malu Kapelu u smjeru Splita vozit će se jednim trakom.

Danas od 09 do 13 sati zbog radova će za sav promet biti zatvorena lokalna cesta Gornji Lipovčani-Prnjavorac. Obilazno će se voziti kroz mjesto Cerina.

Večeras od 20 do 06 sati bit će zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Večeras od 22 do 06 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 15.06.2016.g. na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse i teretna vozila koji se preusmjeravaju na Kaštel.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Od 6.ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko. Trajekt pristaje u Ošljaku u putovanjima od ponedjeljka do subote iz Zadra (Gaženice) u 07:30 i 14:45, a iz Preka u 12:15 i 18:40 sati. Nedjeljom i blagdanom pristaje u Ošljaku u putovanjima iz Zadra (Gaženice) u 09:30 i 13:30, a iz Preka u 08:15 i 18:40 sati. (Zbog pristajanja u Ošljaku putovanje traje ukupno 30 minuta).

Komentiraj