Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, kao i u priobalju. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Vozi se usporeno i u koloni u pokretu između naplatnih postaja Lučko i čvora Bosiljevo 2. Pojačan je priljev vozila i u većini trajektnih luka, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC77 između Vodnjana i Juršića.

Zbog vrlo gustog prometa zabilježene su sljedeće kolone vozila:

  • na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Buzina u smjeru naplatnih postaja Lučko (kolona je duga oko 8 km);
  • na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira u smjeru naplatnih postaja Lučko (kolona je duga oko 500 m).

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta (vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila):

  • A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići;
  • A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. HAK korisnike moli za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika. Navedena odluka stupa na snagu dana 12. srpnja za GP Imotica-Duži, odnosno u petak, 14. srpnja, za GP Slano-Orahov.

Komentiraj