Promet je pojačan, povremeno vrlo gust, na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac, od graničnog prijelaza Bregana prema naplati Lučko i u smjeru Lipovca, A4 Goričan-Zagreb, u smjeru Zagreba, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, na cestama u priobalju, graničnim prijelazima, te trajektnim lukama i pristaništima, javlja Hrvatski autoklub.

Usporeno u koloni vozi se: od čvora Jankomir (A3) u smjeru naplate Lučko (5 km); od čvora Buzin (A3) u smjeru naplate Lučko (8 km); od naplate Sveta Helena u smjeru Ivanje Reke (3,5 km); Istarski ipsilon, u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija (2 km); od NP Rupa u smjeru Zagreb (1 km); izlaz s otoka Krka prema kopnu (2 km).

Zabrane prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri su: subota, 1. srpnja, od 4 do 14 sati i nedjelja, 2. srpnja, od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, dijelom Lička magistrala.

Granični prijelazi

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Mole se korisnici za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj