Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kroz tunele Pod Vugleš i Javorova Kosa u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km/h, nakon požara na vozilu, javlja Hrvatski autoklub.

Opreznije treba voziti autocestom A3 Bregana-Lipovac pred čvorom Ivanić Grad (na 63.+500km) u smjeru Lipovca, zbog očevida.

Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama, duž Jadranske magistrale na prilazima gradovima i turističkim središtima, na cestama u Istri osobito prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Crnom Gorom . Na većini ostalih cestovnih pravaca promet je srednje gust. Zastoji su mogući na dionicama gdje traju radovi te na cestama u priobalju.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon duga je oko 2 km.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35), DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo, DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza); DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, trajekt na liniji Drvenik Veli – Drvenik Mali – Seget Donji – Trogir plovi po subotnjem redu plovidbe, a ne po blagdanskom.

Komentiraj