Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Dalmaciji, a promet je, pogotovo na autocesti A1 pojačan, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče osobito između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora, autocesti A3 Bregana-Lipovac, gradskim cestama i obilaznicama, Jadranskoj (DC8) i Ličkoj (DC1) magistrali, cestama u Istri, prilazima turističkim središtima na obali te trajektnim lukama i pristaništima.

Na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smjeru mora vozi se usporeno u koloni, zbog vrlo gustog prometa i prometnih nesreća na 1. i 11. km.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A1: između naplate Lučko i čvora Zdenčina na 1. +800 km u smjeru mora vozi se usporeno u koloni; kod čvora Pirovac u smjeru Dubrovnika na 300. km vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km) vozi se dvosmjerno.

Granični prijelaz

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Rupa, Macelj i Metković, a izlazak na Kaštelu.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj