Zbog prometne nesreće na 39. km autoceste A1 na vijaduktu Drežnik između čvorova Jastrebarsko i Karlovac, prije izlaza za Karlovac u smjeru mora, vozi se usporeno u koloni uz zastoje i čekanja, javalja jutros Hrvatski autoklub.

Promet je pojačan na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru Rijeke/Splita, osobito između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina gdje se vozi uz povremene zastoje. Na naplatnoj postaji Lučko, na ulazu na autocestu, nema dužih čekanja. Pojačan je promet i na dionici između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 u smjeru juga te na Krčkom mostu u smjeru otoka.

Pojačan promet očekuje se u jutarnjim i prijepodnevnim satima i na ostalim važnijim cestovnim pravcima: A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, A7 u smjeru otoka Krka, Istarskom ipsilonu, na zagrebačkoj obilaznici u smjeru čvora Lučko, na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, Krčkom mostu te na cestama u Istri.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: izlazak: Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo; ulazak: Rupa, Pasjak, Plovanija, Macelj, Zaton Doli, Vinjani Donji i Metković; oba smjera: Kaštel.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 1 km.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Pojačan priljev vozila i moguća čekanja na ukrcaj očekuju se tijekom dana u pristaništima prema otocima Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

Komentiraj