Zbog prometne nesreće poslije naplate Lučko u smjeru Karlovca (na 4. km) vozi se u koloni uz zastoje (vozi se voznim i preticajnim trakom, vozila se nalaze u zaustavnom traku), javlja Hrvatski autoklub.

Zbog vrlo gustog prometa na pojedinim dionicama autoceste A1 između Zagreba i Karlovca vozi se u koloni uz povremene zastoje. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira prema naplati Lučko (A1) kolona je oko 4 km.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Oštrovica u smjeru Crikvenice/Krka povremeno se vozi u koloni.

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, posebice na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale DC1.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona, bit će u subotu, 17. lipnja, od 04 do 14 sati te u nedjelju, 18. lipnja, od 12 do 23 sata.

Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina (između 38. +100 i 41. +200 km); A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje, DC35 Gornji Humac-Bol, na raskrižju Bol-Murvica.

Od 12. do 26. lipnja bit će zbog radova za sav promet zatvorena Ježdovečka ulica od odvojka Ježdovečke do Kerestinečke ulice, a obilazak je: Svetonedeljska-Karlovačka-Gornjostupnička-Sv. Benedikta-Gospodarska-Ventilatorska-Puškarićeva.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC47 Lipik-Novska; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionici Zaton Doli-Bistrina; DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:
izlazak: Karasovići, Stara Gradiška, Županja, Tovarnik,
ulazak: Cvetlin, Vitaljina, Duboševica,
oba smjera: Macelj, Kaštel, Plovanija, Rupa, Slavonski Brod, Gornji Brgat, Metković, Klek, Zaton Doli.

ojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona oko 2,5 km).

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Mole se korisnici za strpljenje i razumijevanje.

Prema dojavi MUP-a stanje na graničnim prijelazima:

GP Vitaljina
Ulaz – promet osobnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 20 minuta.

GP Kaštel
Ulaz – promet osobnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 10 minuta.

GP Županja
Izlaz – promet osobnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 10 minuta.

GP Stara Gradišla
Izlaz – promet osobnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 20 minuta.

GP Tovarnik
Izlaz – promet osobnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 20 minuta.

GP Duboševica
Ulaz – promet osobnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 25 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

27. lipnja od 09:00 do 13:00 zbog radova na mostu na Uni bit će prekinut promet na graničnom prijelazu Dvor.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj