Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, a kolona vozila pred naplatnom postajom Lipovac duga je oko 300 metara.

Magla jutros mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca te zmeđu tunela Mala Kapela i čvora Pirovac, Ploče i Karamatići, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Križa, A4 Goričan-Breznički Hum, A7 između tunela Jušići i GP Rupa, A10 Čarapine-Ploče i A11 Jakuševec-Lekenik, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura u Lici moguća je poledica.

Na riječkoj obilaznici, na čvoru Orehovica, zbog radova je za sav promet zatvoren izlazni krak za Sušak.

Uz privremenu regulaciju vozi se na autocesti A1 na čvoru Sveti Rok na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Zbog radova na sanaciji klizišta na državnoj cesti DC1 u Krapini vozi se jednim trakom usporeno, uz privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova je zatvorena državna cesta od Dubrovčana do Gubaševa (DC205). Obilazak je preko Krapinskih toplica.

Do 15.2.2016. zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Bregana na ulasku; Bajakovo (kolona duga oko 5 kilometara, Slavonski Brod, Klek i Karasovići na izlasku. Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak i teretnih vozila. Granični prijelaz Harmica sa Slovenijom otvoren je za vozila do 7,5 tona.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj