U Slavoniji povremeno pada slab snijeg ili kiša, no kolnici su uglavnom samo mokri, a vlažni su u Lici i Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja jutros HAK i upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da ne kreću na put bez zimske opreme.

Jutros od 7 sati ukinuta je zabrana zbog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja, a od 7.15 i na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika za I. i II. skupinu vozila vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

 

  • Na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine zbog jakog vjetra, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

 

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak, DC218 Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-DC1, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Dobroselo-Brotnja, LC59122 u mjestu Ledenik, LC59123 u mjestu Konjsko.

Zbog snježnih nanosa zatvorena je za sav promet županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača u Lici.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj