Promet je pojačan na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora. Mokrih su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, te sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine vozila je: čvor Sveti Rok (A1)-DC50-Gračac-DC27-Zaton Obrovački-DC54-čvor Maslenica (A1), i obratno);
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar DC3).

Zbog lakše prometne nezgode na autocesti A1, između čvorova Šestanovac i Zagvozd (424+500 km) u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Zbog prometne nezgode (izlijetanja autobusa izvan kolnika) na 18. km autoceste A1, prije odmorišta Desinec u smjeru Zagreba, vozi se usporeno u koloni od oko 1 km, jednim trakom (19+100 km do 18+350km).

Pomorski promet

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Rijeka.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Komentiraj