Olujni vjetar stvara probleme u prometu u utorak ujutro. Za sav je promet zatvorena državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, dok su samo za osobna vozila otvorene: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (u oba smjera) te između čvorova Maslenica i Posedarje (u smjeru Zagreba), obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca; autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (u oba smjera), obilazak za ostale skupine vozila je Starom cestom kroz Gorski kotar – DC3; Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene te Paški most, javlja jutros HAK.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistraIi (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski. Mogući su i odroni zemlje i kamenja. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila te da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Na riječkoj obilaznici vozi se uz povremene zastoje između čvorova Škurinje i Orehovica.

Zbog ulegnuća zemljanog dijela u centralnom pojasu na 31. km autoceste A4 Zagreb-Goričan, zatvoren je preticajni trak od 30.+200 do 31.+100 km u smjeru Zagreba.

Granični prijelazi

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi sa Republikom Srbijom: Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2 i Batina.

Zbog završnih radova na graničnom prijelazu Gunja, u četvrtak, 1.10., od 10,00 do 12,00 sati bit će usporen i otežan promet.

Pomorski promet

Zbog vjetra, u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranska Novalja-Rab-Rijeka.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.